Προβλήματα στον Δήμο Λαγκαδά από την έλλειψη οδικής σύνδεσης με την Εγνατία Οδό

Προβλήματα στον Δήμο Λαγκαδά από την έλλειψη οδικής σύνδεσης με την Εγνατία Οδό

Αρ. Πρωτ. 13258/17.03.2011

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου Λαγκαδά, από την έλλειψη οδικής σύνδεσης με την Εγνατία Οδό. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, εξαιτίας της δημιουργίας και της ανάπτυξης του νέου καλλικρατικού Δήμου Λαγκαδά. Η δημιουργία της Εγνατίας Οδού συμβάλει την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά η μη ύπαρξη οδικών συνδέσεων, που θα συνδέει τους οδικούς άξονες της Εγνατίας Οδού με τα τοπικά αστικά κέντρα δημιουργεί προβλήματα. Συγκεκριμένα, στο 29ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Σερρών έχει κατασκευαστεί από τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού προς την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Σερρών έξοδος, αλλά δεν κατασκευάστηκε είσοδος. Η μη ολοκλήρωση του έργου έχει ως αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών, αλλά και δυσκολίες προσβασιμότητας οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Συνέπεια αυτού, είναι ότι οι κάτοικοι 5 οικισμών ταλαιπωρούνται καθημερινά. Είναι επιτακτική ανάγκη η κατασκευή εισόδου από την Παλαιά στην Νέα Εθνική οδό. Οφείλει, το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσει για την πορεία υλοποίησης και περάτωσης του συγκεκριμένου τμήματος, καθώς δεν είναι δυνατόν χιλιάδες κάτοικοι να είναι αποκομμένοι και εγκαταλειμμένοι εξαιτίας της κωλυσιεργίας και της αδράνειας των αρμοδίων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην υλοποίηση οδικών συνδέσεων των τοπικών αστικών κέντρων του Δήμου Λαγκαδά με τους οδικούς άξονες της Εγνατίας Οδού και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Απάντηση Υπουργείου